Wokrecepten

De variatie in de Nederlandse keukens wordt steeds groter. Waar in het verleden de pot standaard bestond uit aardappels, groente en vlees, wordt er nu steeds meer afgewisseld met gerechten uit andere delen van de wereld. Zo zijn wokrecepten bijvoorbeeld bij heel veel mensen erg populair. Deze Aziatische gerechten hebben als grote voordeel dat ze erg snel te bereiden zijn en dat er bovendien heel veel mee te variëren valt. Belangrijk bij het maken van wokrecepten is dat u er voor zorgt dat u van te voren alle ingrediënten gewassen en gesneden klaar hebt staan. Wokken moet immers op hoog vuur gebeuren, u hebt dan geen tijd om tussendoor nog even de groente te snijden of de mie af te gieten. Bij het bereiden van wokrecepten is een goede voorbereiding dus erg belangrijk. U zorgt ervoor dat de rijst, de mie of de noedels gaar zijn en klaar staan. Dat de groente gewassen en in kleine stukjes gesneden is en dat deze eventueel geblancheerd is, afhankelijk van de soort groenten die u gebruikt. En wilt u vlees of tofu in uw gerecht gebruiken, dan hebt u deze alvast gesneden en eventueel gemarineerd. Dit is bij het maken van wokrecepten erg belangrijk, dat alles klaar staat. Vervolgens zet u de wok op het vuur en zorgt ervoor dat deze goed heet wordt. Vaak zijn mensen bang dat ze het vuur te hoog draaien, maar in de meeste gevallen is het zo dat het vuur eerder te laag staat dan te hoog. Voor een goede verhitting en bereiding is het belangrijk dat de wokpan echt goed warm is. U doet dan een voor een de ingrediënten in de pan en binnen een paar minuten is alles dan gaar en hebt u een heerlijke maaltijd gemaakt. Dat is bij wokrecepten dus een groot pluspunt, u bent met het verwarmen van de maaltijd maar kort bezig. Door de speciale vorm van de wokpan kan deze hoge temperaturen aan en kunt u alles snel gaar wokken.

Volop variatie met wokrecepten

Een ander pluspunt van het werken met wokrecepten is dat er volop variatie mogelijk is. Het kwam zojuist al een beetje aan bod, er kunnen veel verschillende soorten ingrediënten gebruikt worden. U kunt kiezen voor:

  • verschillende soorten vleesof vis of juist eens voor een vegetarische dag, door tofu of noten te gebruiken of eieren
  • alle soorten groentes, sommige zullen eerst geblancheerd moeten worden, maar de meeste hoeven alleen fijngesneden te worden om goed gaar te worden tijdens het wokken
  • het gebruik van rijst, noedels of mie of kies eens voor voorgekookte partjes aardappel
  • verschillende combinaties van kruiden en verschillende soorten sauzen

Het grootste verschil bij wokrecepten zit in het laatste punt, wat voor combinatie van kruiden en sauzen gebruikt u om het gerecht smaak te geven? Iedere streek in Azië kent zo een eigen gebruik van specerijen voor het op smaak brengen van wokrecepten. In Nederland kunt u in de winkels diverse kant en klare sauzen vinden, zodat u heel gemakkelijk de gerechten op smaak kunt brengen. Maar met goede wokrecepten kunt u natuurlijk ook zelf aan de gang gaan met het op smaak brengen van het gerecht, u hebt dan geen kant en klare producten nodig. Een groot voordeel van het gebruiken van goede wokrecepten is dat u op een gegeven moment inzicht krijgt in welke ingrediënten en smaakmakers goed bij elkaar passen, waardoor u uiteindelijk ook zonder recept aan de slag kunt gaan en zelf de heerlijkste wokmaaltijden kunt bedenken. Puur gebaseerd op uw eigen voorkeuren voor ingrediënten, kruiden en specerijen.

Tai Ming biedt heerlijke recepten

Wilt u aan de slag gaan met wokken, dan is het aan te raden om eerst wel van bestaande wokrecepten gebruik te maken, zodat u de techniek van het wokken goed onder de knie krijgt en kennis kunt maken met de verschillende Aziatische keukens. Op de website van Tai Ming, specialist op het gebied van woknoedels, kunt u verschillende wokrecepten vinden gebaseerd op verschillende keukens. Zo vindt u bij hen Chinese, Thaise en Japanse recepten. Ook bieden zij een speciale categorie vegetarische wokrecepten, voor de vegetariërs of de mensen die af en toe eens voor een vleesloze dag kiezen. In Azië is het eten van vegetarische maaltijden veel meer gewoon dan hier, waardoor er ook heel veel verschillende recepten zijn waar geen gebruik wordt gemaakt van vlees of vis. De wokrecepten die u bij Tai Ming op de site vindt, zijn allemaal ontwikkeld door chef-koks. Dit garandeert u een goede kwaliteit van de gerechten. Het fijne is bovendien dat u op de site van Tai Ming meteen de noedels kunt bestellen die in het recept gebruikt worden. Zo weet u zeker dat u de goede woknoedels in huis hebt om het gerecht te kunnen maken. Wat veel mensen zich namelijk niet realiseren is dat er groot verschil bestaat tussen de verschillende soorten noedels die er op de markt te krijgen zijn. Tai Ming maakt wokmie volgens authentieke Aziatische recepten en dit merk wordt alom geprezen door culinaire journalisten en Aziatische topkoks vanwege de hoge kwaliteit en de uitstekende smaak. Als u een echt goede Aziatische maaltijd wilt bereiden, dan is hun wokmie dus de beste keus. In hun webshop kunt u de verschillende varianten bestellen die zij te bieden hebben en bovendien kunt u daar dus verschillende wokrecepten aantreffen, waarmee u zelf de heerlijkste wokmaaltijden kunt bereiden in uw eigen keuken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn